Eten voor eten

Hoewel de Vastenavend alweer lang achter ons ligt, waren wij ‘m nog niet vergeten! Traditioneel opent onze kamer die namelijk met een Boerenkoolmaaltijd voor het goede doel. Voor dit jaar was dat Fort Smakelijk, hét restaurant van Bergen op Zoom dat niet alleen een gezonde maaltijd aan minima biedt, maar ook mensen verbindt. Afgelopen dinsdagavond vonden we een moment om de opbrengst van de maaltijd aan de drijvende kracht achter het Fort, Kees Bronkhorst, aan te bieden.

Ria, vrouw van Kees en nauw betrokken bij het restaurant, ontving ons hartelijk met koffie en een gezonde snack voor wie nog niet gegeten had. Ondertussen vertelde Kees met veel enthousiasme over zijn initiatief. Na vele jaren in het buitenland gekookt te hebben, o.a. voor allerlei hoogwaardigheidsbekleders, wilde hij nu iets terugdoen voor mensen die het minder voor de wind gaat. Dat realiseert hij niet alleen door gezonde en lekkere gerechten in een mooi restaurant voor een schappelijke prijs aan te bieden, maar ook door in de keuken en bediening mensen aan te nemen die om welke reden dan ook maatschappelijk buiten de boot zijn gevallen. Samen met een aantal professionele koks en sociaal begeleiders helpt hij hen een vak te leren en zo hun plaats in de maatschappij (terug) te veroveren. Daarnaast biedt hij ook nog eens workshops en kooklessen aan en verzorgt catering voor feesten en partijen zowel op locatie als in het restaurant. Junior Kamer Het Markiezaat is trots hier een steentje aan te mogen bijdragen en raadt Fort Smakelijk van harte bij u aan!

Christiaan Nauta (l) en Cors Wassenburg (r) overhandigen Kees Bronkhorst (m) de opbrengst van de Boerenkoolmaaltijd.