Activiteiten

Bij Junior Kamer Het Markiezaat staat het “samen leuke dingen doen met een doel” centraal. Door het gezamenlijk uitvoeren van projecten worden namelijk het sociale en het leeraspect optimaal verweven. De projecten worden uitgevoerd door commissies, waarvan enkele jaarlijks terugkeren en andere slechts bestaan zolang het project loopt. De samenstelling van de commissies wisselt jaarlijks, tegelijk met de wisseling van het bestuur tijdens de Dies Natalis.

De commissies en de projecten

De Leden commissie geeft invulling aan het (oud)ledenbeleid en houdt introductiegesprekken met aspirant leden. De Leap commissie organiseert trainingen voor de leden waarbij de trainingsfaciliteiten van Junior Kamer Nederland ter beschikking staan (leap is een afkorting van leadership education action program). Het scala aan leerzame bijeenkomsten is breed, van mindmapping en debating tot dansles en bedrijfsbezoek.

De Social Event commissie organiseert sociale activiteiten voor de leden, hun partners en eventuele kinderen (bv. karten, lasergun, picknicken, Dies, sinterklaasmiddag en nieuwjaarsborrel). De Young Ones commissie wordt gevormd door nieuwe (aspirant)leden die de opdracht krijgen een project uit te voeren met een positief effect op Junior Kamer Het Markiezaat of haar maatschappelijke omgeving. Dit heeft al vele bijzondere projecten opgeleverd, zoals de mogelijkheid voor het publiek om de grote kerktoren in Bergen op Zoom te abseilen, een wensboom in het Markiezenhof en een grootse drive-in bioscoop op Kiek in de Pot.

De Kas commissie en Internet commissie zijn twee interne commissies, waarbij de eerste de jaarrekening controleert en de tweede de website van Junior Kamer Het Markiezaat actueel houdt. De PR commissie zorgt dat JK Het Markiezaat voldoende in the picture staat en blijft.