Junior Kamer het Markiezaat maakt deel uit van JCI Nederland en heeft ongeveer 20 leden. De leden komen uit (de omgeving) van Bergen op Zoom en zijn tussen de 25 en 40 jaar. Een echte minimum-leeftijd is er niet, een maximum wel. Als je 40 bent moet je eruit!

De Junior Kamer richt zich op ambitieuze, jonge mensen die persoonlijke groei en ontwikkeling hoog in het vaandel hebben staan en is actief op het gebied van:

  • Trainingen gericht op het ontwikkelen van leiderschapstechnieken en persoonlijke ontwikkeling
  • Samenwerking met Twinningpartners
  • Fundraise projecten ten bate van goede doelen
  • Social events

De afdeling in Bergen op Zoom, Junior Kamer Het Markiezaat, kenmerkt zich bovendien door haar Brabantse gezelligheid. Zoals je mag verwachten is Junior Kamer Het Markiezaat een jonge maar vooral enthousiaste en gezellige club met ondernemende mensen. De werkkring van de leden is zeer divers. Leden zijn zowel te vinden in zelfstandige beroepen (huisartsen, advocaten, adviseurs, etc.) als in het reguliere bedrijfsleven en non-profitorganisaties. Kortom een aardige dwarsdoorsnede van ondernemend Bergen op Zoom e.o.

Bij Junior Kamer Het Markiezaat staat “samen leuke dingen doen met een doel” centraal. Dit wordt gerealiseerd door verschillende activiteiten en projecten. Een aantal activiteiten zijn alleen op de leden gericht zoals de bestuursleuks, het Sinterklaas bezoek en de Dies (afsluiting van het bestuursjaar). Andere activiteiten zijn meer naar de om- en inwoners van Bergen op Zoom toe gericht. Activiteiten die door de leden voor de in- en omwoners van Bergen op Zoom zijn gedaan, waren onder andere de drive-in bioscoop, de Bergse Drakenbootrace, Urban Golf toernooi en de Solex race. Activiteiten die aansloegen want zonder de ondersteuning en deelname van om- en inwoners van Bergen op Zoom kunnen deze activiteiten niet bestaan.